Wat een feest en wat een blije gezichten. Donderdag 2 december hebben wij, geheel binnen de geldende regels, toch ons Sinterklaasfeest kunnen vieren.

De kinderen van de groepen 6 t/m 8 hebben enorm hun best gedaan om de meest geweldige surprises te maken.
De andere groepen hebben ook een hele gezellige dag in de klas gehad en hebben hun mooiste kunstjes en liedjes in de gymzaal aan Sinterklaas en krullenpiet laten horen en zien.

Op Parro zijn de foto's voor alle ouders te zien.

Eerste thema Talenten Academie

Wij zijn weer gestart met de Talenten Academie.

Het eerste thema is "Kunst".
De kinderen krijgen de op woensdagen diverse creatieve opdrachten gekoppeld aan verschillende kunstenaars.
Op de vrijdagen onderzoeken ze de theoretische kaders.

De kinderen van de Talenten Academie hebben gedurende 30 weken 4 uur extra les per week. De verlengde schooldag is geen verplichte leertijd, maar een keuze van de kinderen.

Mythes en legendes
We hadden het de laatste tijd over mythes en legendes.
We hadden het over weerwolven,vampieren en heksen.
We gingen ook knutselen, we maakten huisjes van kabouters,elfjes of heksen,maar we gingen ook van wc rollen vampieren maken maar dat is niet alles we gingen feeën maken van macrame.
We hebben geleerd dat in de middeleeuwen hebben veel mensen vermoord werden die niks hebben gedaan ( ze werden aangewezen als heksen, weerwolven of vampieren)
We gingen ook een eigen rap maken.
We gingen ook een dromenvanger maken van macrame.´

Thema mad science
We gingen over mad science leren.
we gingen de romeinse boog maken van houten blokken en er was ook een plasma bal die gingen we aanraken en toen kwamen er allemaal schokken die je niet voelde maar je werd heel erg statisch en de haren van de meisjes gingen omhoog vliegen.´


Bezoek Stadsschouwburg Haarlem

1-11-2021

Groep 6/7 heeft een rondleiding in de schouwburg gehad. Ze hebben achter de schermen mogen kijken en waren zelfs onderdeel van een toneelstuk. Het was een hele leuke en interessante ervaring.